A Moszkvai Kisautók Gyárát (МЗМА) még 1929-ben alapították. A Keleti Blokk egyik legismertebb autómárkája 2002-ig létezett. A termelés rövid próbaüzem után, változatos formában és tartalommal, 2011-ben indult újra blogunkon.
További információ, szín- és típusválaszték: moszkvicsblog@gmail.com

Facebook

Friss topikok

Maps

Üzemi Hőmérséklet

2012.01.21. 10:54 | DózsaGyörgyunokája

Hazatérnek a cserkeszek?

Hazatérhetnek őseik földjére a jelenleg a Közel-Keleten (Szíriában élő) cserkeszek, akiknek az ősei még a 18-19. században menekültek el az Orosz Birodalomból.

Jelenleg 115 szíriai cserkesz (adige) visszatérési ügye van folyamatban Oroszországba. A Kabard-Balkár Köztársaság vezetője, Arszen Kanokov a köztársaság parlamentjének nevében Dmitrij Medvegyev orosz elnökhöz fordult azzal a kéréssel, tegyék lehetővé a cserkesz utódok hazatelepülését, és az állam adjon támogatást a hazajövők számára.

Az elmúlt években egyébként mintegy kétezer cserkesz települt haza a Közel-Keletről Oroszországba. Az orosz Wikipédia szerint a zavargásokkal sújtott Szíriában mintegy 80-160 ezer cserkesz él jelenleg.

Szólj hozzá!

Címkék: oroszország

A bejegyzés trackback címe:

https://moszkvics.blog.hu/api/trackback/id/tr593617026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása