A Moszkvai Kisautók Gyárát (МЗМА) még 1929-ben alapították. A Keleti Blokk egyik legismertebb autómárkája 2002-ig létezett. A termelés rövid próbaüzem után, változatos formában és tartalommal, 2011-ben indult újra blogunkon.
További információ, szín- és típusválaszték: moszkvicsblog@gmail.com

Facebook

Friss topikok

Maps

Üzemi Hőmérséklet

2011.07.10. 19:11 | ribarbat

Az oroszok már a Milanban vannak?

Orosz milliárdosé lehet a Milan?

Miután a milánói fellebbviteli bíróság 560 millió euró megfizetésére kötelezte, Silvio Berlusconi akár idén nyáron túladhat az AC Milanon. A rekord nagyságú összeget az olasz miniszterelnök tulajdonában álló Fininvestnek kell átutalnia a Carlo De Benedetti érdekeltségébe tartozó CIR számlájára. A két olasz óriásvállalat bő húszéves harcának középpontjában a befolyásos kiadó, az Arnoldo Mondadori Editore megszerzése állt.

A Repubblica értesülése szerint a közel félmilliárdos tételt a Milan eladásából fedezné az olasz miniszterelnök. Erről – állítólag – éppen a Cavaliere beszélt az általa gründolt és összetartott Popolo della Libertà egy magas rangú vezetőjének.

„Most megcsinálhatnám, mivel a csapat megnyerte a bajnokságot, és még kelendőbb lett. Én maradnék a tiszteletbeli elnök, de egy orosz milliárdos 51%-os tulajdonosként léphetne a helyemre.”

A második legnépszerűbb olaszországi napilap felvetésére rögtön reagált Adriano Galliani, a Milan ügyvezető igazgatója.

„A jogerős ítélet nem tesz jót a Fininvestnek, de tudom, hogy Berlusconi mennyire szereti a Milant, tehát teljesen biztos vagyok abban: minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a világ élmezőnyében tartsa, ahová korábban juttatta.”

Nem ez az első alkalom, hogy az olasz sajtó a Milan eladásáról, és rejtélyes orosz befektetők érkezéséről cikkezik. Még 2010 májusában merült fel először a „keleti pénzek” bevonásának gondolata, egyenesen a Gazprom és Vlagyimir Putyin segítségével.

A több mint negyedszázada a lombard klubot vezető Berlusconi országos és nemzetközi ismertségét köszönheti a Milannak, így politikai mozgalma, a később párttá szerveződött Forza Italia is, a Mediaset információs hálózata és a Fininvest vagyona mellett, a labdarúgócsapat pályán elért sikereiből kovácsolt marketingtőkét. A magát tipikus „self-made-man”-ként meghatározó kormányfő a fentiek okán nem valószínű, hogy teljesen eladja kedvenc játékszerét, de szinte biztos, hogy ez egyszer pénzt csinál „szeretett csapatából”. Utóbbi vevő, pedig nem is lehetne más, mint a „régi jóbarát” vállalkozása, a Gazprom, mely a Zenit Szentpétervár UEFA Kupa-győztes csapatának 95%-os tulajdonosa, továbbá a német Bundesligában szereplő Schalke főszponzora is egyben. A Déli Áramlat kapcsán, az itáliai piacon szintén erősen érdekelt moszkvai óriáscég éppen reklámfelületet keres a félszigeten, és a majd’ ötmilliós Facebook-rajongói csoporttal rendelkező Milan meg is adhatja a Gazprom kereste médiafigyelmet, miközben senki sem dönti le Berlusconi szobrát.
 

Szólj hozzá!

Címkék: oroszország

A bejegyzés trackback címe:

https://moszkvics.blog.hu/api/trackback/id/tr613055596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása